Majonézes kukoricasaláta recept csemegekukoricából, majonézből, mustárral és tejföllel, az elkészítés részletes leírásával.
Mely egy pillanatok alatt elkészíthető könnyed étel, s önmagában is finom (mondjuk előételként). De köretként illetve salátaként is nagyszerű választás sült húsok vagy halételek mellé.
Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a majonézes kukoricasalátát, majd megnézzük azt is, hogyan lehet változatosabb, ízletesebb és tartalmasabb ételt varázsolni belőle.
Majonézes kukoricasaláta recept
Equipment
- 2 kisebb tál
Ingredients
- 60 dkg csemegekukorica
- 60 dkg majonéz
- 10 dkg mustár
- 12 dkg tejföl
Instructions
- A kukoricakonzerveket kibontjuk, s a levüket leöntjük.
- Egy kisebb tálban összemérjük a majonézt, a mustárt és a tejfölt.Ha szeretnénk az öntet ízén lágyítani, hozzáadhatjuk a konzerv levét (ami édes).
- Az öntet összetevőit alaposan elkeverjük, majd a végén a már lecsepegtetett kukoricát is hozzákeverjük.
- Ha a tálalás előtt a hűtőbe téve a kukoricasalátát 3-4 óra alatt az ízek összeérhetnek.
Praktikus tanácsok a majonézes kukoricasaláta elkészítéséhez
A majonézes kukorica elkészítésének egyik legfontosabb titka, hogy az öntet alaposan elkeverjük. Mert az olajos jellegű majonéz nehezen keveredik el a vizes jellegű összetevőkkel.
Az elkeverés során szétválik a majonéz és a többi összetevő, érdemes pluszban tejfölt keverni hozzá.
Ha szeretnénk kicsit karakteresebb ízvilágot a majonézes kukoricasalátának, egy pici sót és borsot is adhatunk az öntethez.
Amihez mindenképpen kalkuláljuk bele, hogy az igazán finom majonéz, főleg ha mi magunk csináltunk házi majonézt, már biztosan tartalmaz borsot.
Mivel a kukorica maga édes, érdemes fekete bors karakteres ízét fehérborssal kiváltani (mert annak lágyabb az íze).
Ha a konzerv kukorica levét hozzákevertük a fenti összetevőkhöz, az már önmagában egy ízesített tartármártást eredményez.
Ha halételek mellé készítjük el a kukoricasalátát, és szeretjük a facsart citrom ízét, egy fél citrom vagy lime levét is hozzáadhatjuk. Vagy egy kiskanál citromlét.
Ha kicsit különlegesebb ízvilágra vágyunk, vacsorára elkészíthetjük egy kevés snidlinget és a füstölt sajtot hozzáadva.
Mitől lesz igazán jó a majonézes öntet?
A öntet elkészítésekor érdemes odafigyelni a felhasznált alapanyagokra, mert alapvetően meghatározzák az elkészül amerikai káposztasaláta ízét:
- A felhasznált tejföl lehetőleg 20 százalékos legyen, hogy a homogén állag eléréséhez legyen elegendő emulgeáló hatású anyag az öntetben.
- A mustár is lehetőleg sima legyen (s ne valamilyen csípős fajta), mert a túl erős-csípős íz képes a többi összetevő ízhatását elnyomni.
- Ha pikánsabban majonézes kukoricasalátát szeretnénk készíteni , az öntethez hozzáadhatunk egy deci fehérbort is.
Ha elkészítetted a fenti recept alapján a majonézes kukoricasalátát, akkor kérlek gyere vissza az oldalra, s lentebb görgetve egy hozzászólásban oszd meg a tapasztalataidat.
- Egyrészt azért, hogy tudjam, neked is ízlik-e az, ahogyan főzök.
- Másrészt azért, hogy kiderüljön, ha valahol elírtam a mennyiségeket vagy nem világos (egyértelmű) a recept leírása.