Reteksaláta

Reteksaláta elkészítése egyszerű, csupán egy apró dologra érdemes odafigyelni, hogy a végeredmény ízletes és ehető legyen.

Mely egy nagyszerű választás, mert a retekből könnyedén készíthetünk ecetes, tejfölös és a majonézes salátát is.

Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a retek salátát, mindenféle öntet nélkül, Majd megnézzük azt is, hogyan lehet retek felhasználásával, majonézes, tejfölös és ecetes salátát készíteni.

reteksaláta

Retek saláta egyszerűen

A reteksalátához egy csokor retket alaposan megmosunk, szárát és az elvékonyodó gyökérvéget levágjuk.
Ezután a a retkeket uborkareszelőn vékonyra lereszeljük, s egy tálba tesszük.
Tálalás előtt egy csipet sót adunk hozzá, s az egészet összekeverjük.
A retek saláta hozzávalóinak pontos mennyiségeihez, a recept részletes leírásához, és hozzá kapcsolódó gyakorlatias tippekhez görgess tovább!
Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Servings 4 főre

Equipment

  • uborkareszelő
  • közepes tál a saláta összeállításához

Ingredients
  

  • 1 csomó retek (5-6 darab)
  • 1 csipet

Instructions
 

  • A reteksalátához egy csokor retket alaposan megmosunk, szárát és az elvékonyodó gyökérvéget levágjuk.
  • Ezután a a retkeket uborkareszelőn vékonyra lereszeljük, s egy tálba tesszük.
  • Tálalás előtt egy csipet sót adunk a lereszelt retekhez, s az egészet összekeverjük.
Keyword egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, laktózmentes ételek, reggeli receptek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek

Gyakorlatias tanácsok a reteksaláta elkészítéséhez

A reteksaláta egyszerűségében nagyszerű. Amit elkészíthetünk nem csak hónapos retekből, hanem akár fehér vagy fekete retekből is.

Amivel el lehet rontani a reteksalátát, hogy túl sok sót teszünk hozzá. Vagy avval, ha a lereszelés és a só hozzáadása után sokáig áll a saláta az elfogyasztás előtt.

Mind a két esetben egy igen csípős és erős saláta lesz a végeredmény, amit nem mindenki szeret. Illetve a gyomrot is megterheli, mert extra mennyiségű savtermelésre serkenti.

Ahhoz, hogy a reteksaláta ízén lágyítsunk, érdemes a retekhez valamilyen öntet hozzáadni.

  • A legegyszerűbb az, ha kevés (balzsam)ecetet adunk hozzá, s azzal keverjük át lereszelt retket.
  • A második lehetőség, ha egy kis pohár tejfölhöz adjuk hozzá a csipet sót, az egészet alaposan elkeverünk, majd azt adjuk hozzá a lereszelt retekhez.
  • A harmadik lehetőség, ha csinálunk egy könnyed majonézes mártást, és azt keverjük hozzá:
    • 30 dkg majonéz
    • 10 dkg tejföl (kicsit több, mint fél pohár)
    • 1 kiskanál mustár
    • 1 csipet őrölt fehérbors
    • 1 csipet só

    Ezeket jól összekeverjük, míg egy homogén masszát nem kapunk, s ezt a majonézes öntetet keverjük hozzá a lereszelt retekhez.

Amikor a reteksalátához öntetet készítünk, akár egy nagy lyukú reszelőn is lereszelhetjük a retket, azzal is kellemes állagú lesz a végeredmény.

Ha elkészítetted a fenti recept alapján a reteksalátát, akkor kérlek gyere vissza az oldalra, s lentebb görgetve egy hozzászólásban oszd meg a tapasztalataidat.

  • Egyrészt azért, hogy tudjam, neked is ízlik-e az, ahogyan főzök.
  • Másrészt azért, hogy kiderüljön, ha valahol elírtam a mennyiségeket vagy nem világos (egyértelmű) a recept leírása.

Jó étvágyat a retek salátához!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating