Rukkola saláta

A rukkola saláta receptje feta sajttal, paradicsommal, lila hagymával, fekete olívabogyóval, pár szem gyümölccsel, az elkészítés részletes leírásával.

Mely egy ízletes s mégis könnyed étek, finom öntettel, esetleg némi édes gyümölccsel feldobva, tele tápláló és ízletes összetevőkkel.

Először megnézzük azt, hogyan lehet könnyedén elkészíteni az rukkola salátát. S közben azt is megnézzük, hogy mire érdemes odafigyelni az elkészítés során.

rukkola saláta

Rukkola saláta recept

A rukkola salátához a paradicsomot és a rukkolát megmossuk, a paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk.
A magozott fekete olívabogyót a levéből kivesszük, lecsepegtetjük, s 2-3 milliméteres karikára vágjuk.
A fetasajtot is kivesszük a levéből, s apró kockákra vágjuk.
Az öntethez a fokhagymát is megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, s összekeverjük az olívaolajjal, a balzsamecettel, a citromlével.
A rukkolát a paradicsomot, a felszeletelt olívabogyót összekeverjük, a tetején a fetasajtot szétterítjük, s végül az egészet leöntjük.
Majd 2-3 órára hűtőbe tesszük az egészet, hogy az ízek picit összeérjenek.
Tálalás előtt óvatosan még egyet keverünk az egészen, hogy az öntet egyenletesen eloszlassuk a az összetevőkön.
Először megnézzük azt, hogyan lehet könnyedén elkészíteni a rukkolasalátát. S közben azt is megnézzük, hogy mire érdemes odafigyelni az elkészítés során.
Prep Time 4 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 4 főre

Equipment

  • fokhagymanyomó
  • közepes tál a saláta összeállításához

Ingredients
  

  • 10 dkg rukkola
  • 10 dkg fetasajt
  • 3-4 db paradicsom
  • 2 fej lilahagyma

A saláta öntethez

  • ½ dl olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors

Instructions
 

  • A rukkola salátához a paradicsomot és a rukkolát megmossuk.
    A paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk. A nagyobb rukkola leveleket pedig félbe.
  • A magozott fekete olívabogyót a levéből kivesszük, lecsepegtetjük, s 2-3 milliméteres karikára vágjuk össze.
  • A fetasajtot is kivesszük a levéből, s apró kockákra vágjuk.
  • Az öntethez a fokhagymát is megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük.
  • A fokhagymához hozzátesszük egy kisebb tálba a s az olívaolajat, a balzsamecetet és a citromlevet.
    Majd alaposan összekeverjük őket, hogy egy homogén öntet kapjunk.
  • A rukkolát a paradicsomot, a felszeletelt olívabogyót összekeverjük, a tetején a fetasajtot szétterítjük.
  • Végül az összekevert zöldségeket leöntjük az elkészített öntettel.
    Majd 2-3 órára hűtőbe tesszük az egészet, hogy az ízek picit összeérjenek.
  • Tálalás előtt óvatosan még egyet keverünk az egészen, hogy az öntet egyenletesen eloszlassuk a az összetevőkön.
Keyword ebéd receptek, egészséges ételek, gluténmentes, húsmentes ételek, reggeli receptek, tojásmentes, vacsoraötletek, vega receptek

Gyakorlatias tanácsok a rukkola saláta elkészítéséhez

A fenti rukkola saláta igazából egy alapnak tekinthető, amihez pár összetevőt még bátran hozzá lehet tenni.

Amit sokan szeretnek hozzátenni, az az idénygyümölcs. Főleg epret, málnát vagy ribizlit.

De elkészíthetjük feta sajt helyett akár mozzarella sajttal is, vagy apróra összevágott parmezánsajttal is.

S a fenti zöldségeken kívül tehetünk a rukkola mellé

  • fél kígyóuborkát vékonyra szelve;
  • egy-két főtt tojást;
  • kisebb darabokra széttépett jégsalátát;
  • kevés zöld petrezselymet;
  • vagy pár friss spenótlevelet;
  • egy kis gyömbért
  • egy kisebb sárgarépát lereszelve.

Az öntetnél figyeljünk arra, ha nem szeretjük a savanykás ízeket, inkább kevesebb ecetet használjunk hozzá.

Tipp: Ha nem szeretjük a a fekete bors erős ízét, őrölt fehérborsot is tehetünk a avokádósaláta öntetébe.

Az elkészült rukkola saláta önmagában is nagyszerű választás egy könnyed vacsorához (esetleg egy pirítóssal vagy kétszersülttel), de sült húsok mellé is nagyszerű választás egy szénhidrát csökkentet diéta esetén.

Ha elkészítetted a fenti recept alapján a rukkola salátát, akkor kérlek gyere vissza az oldalra, s lentebb görgetve egy hozzászólásban oszd meg a tapasztalataidat.

  • Egyrészt azért, hogy tudjam, neked is ízlik-e az, ahogyan főzök.
  • Másrészt azért, hogy kiderüljön, ha valahol elírtam a mennyiségeket vagy nem világos (egyértelmű) a recept leírása.

Jó étvágyat a rukkola salátához!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating